Kano ile hayata farklı bir bakış (Hayata Dair)

Kano ile hayata farklı bir bakış

Ana Sayfa | Blog | Kano ile hayata farklı bir bakış (Hayata Dair) - 13.12.2020

Kano ile hayata farklı bir bakış

Bir ege yolculuğunda, Urla yakınlarına geldiğimizde arkadaşım hadi kanoya binelim deyip arabasının arkasından çıkardığı kanoyu şişirmeye başlamıştı :) İşte her şey de böyle başladı...

Macerayı son derece seven ve her fırsatta bir macera kovalayan biri olarak nedense su sporlarını pek sevememiştim. Öyle ki çalıştığım iş yerinin eğitim aktivitelerinden biri olan Yelkenli Eğitimini bile yarıda bırakarak ayrılmıştım Sanırım zaman ayırıp öğrendiğim bir yeteneği canımın her istediğinde kullanamayacaksam o halde uzak durmalıyım gibi bir algım vardı. Öyle ya yelkenli kullanmayı biliyorsunuz ama bir yelkenliye sahip olmak ve her istediğinde ona binmek pek mümkün gözükmüyordu. O yüzden motosiklet gibi aklına her istediğinde macera yaşayabileceğin aletler her zaman favorim olmuştu. Ta ki 2019 yılında arkadaşım "Osman Aga" ile çıktığımız bir ege turunda İtiwit marka taşınabilir ve şişme kano ile tanışana kadar.

Açıkçası Osman abi üşenmeyip kanoyu şişirmeye başladığında pek de hevesli değildim. Zaten sevmediğim bir iş olan bu kano tekne yelkenli vb işler pek bana göre değildi. Ayrıca kürek çekmeyi bildiğimi de hiç sanmıyordum. Derken Urla'nın sakin sularında Kanonun küreklerini çekmeye başladık o kadar eğlenceli geldi ki inmek istemedim. Hem kontrolü çok kolaydı hem de gerçekten bir özgürlük ve farklı bir bakış açısı sunuyordu. Üstelik işin bittiğinde kaldırıp sırtına takıp gidebiliyordun.

O gün gerçekten oldukça eğlenceliydi ve sonraki sene İstanbul'dan, Kuşadası'na taşındığımızda ilk yaptığım iş hemen bir Kano almaktı. Bu kano sadece Decathlon'da satılan çok sağlam malzemeler ile yapılmış şişebilen bir kano. Bir kişilikten dört kişiliğe kadar kullanabileceğiniz farklı modelleri var. Decathlon sitesinde itwit diye arama yaparsanız sizde ilgili modelleri inceleyebilirsiniz.

Ben 2 kişilik modeli aldım. Yaşadığım yerde yılın 9 ayı rahatlıkla kullanabiliyorum.
Hem seri şekilde kürekleri çektiğinizde güzel bir spor oluyor, hem de gerçekten zihninizi dinlendirebiliyorsunuz.
Sırtınıza takıp taşıyabileceğiniz gibi, bisiklet, motosiklet veya arabanıza koyarak istediğiniz yere götürüp dakikalar içinde hazır hale getirip denizin keyfini yaşayabilirsiniz.

Denizin ortasına kano ile geldiğinizde biraz yan dönüp ayaklarınızı denize sokarak ve yanınıza kahvenizi veya çayınızı alarak içirde müzik dinleyip kitabınızı okuyabilirsiniz. Ya da hiç bir şey yapmayıp sadece anın keyfini yaşayabilirsiniz. Üstelik gideceğiniz tatillerde de yanınızda götürüp yeni koylar keşfedebilirsiniz :)  





https://www.alialtuntas.net/blog/detay/2/25/Kano-ile-hayata-farkli-bir-bakis
Kano ile hayata farklı bir bakış